Yin yoga

Yin Yoga is een voor iedereen toegankelijke yogastijl die je leert diep te ontspannen. Het bereidt lichaam en geest voor op meditatie en stimuleert de essentiƫle lichaamsenergie (Chi) in meridianen en organen. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je rug en bindweefsel waaronder fascie, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen.

In tegenstelling tot de meer dynamische vormen van yoga is het doel van Yin Yoga niet het versterken of activeren van de spieren, maar deze juist te ontspannen, zodat de aandacht meer naar het bindweefsel gaat. Omdat bindweefsel harder en stijver is, heeft het een andere aanpak nodig dan de meer elastische weefsels (spieren) van ons lichaam. Bindweefsel verlengt, versterkt en opent zich langzaam, effectief en op een veilige manier als er voor een langere periode een constante druk op staat. Daarom houd je in Yin Yoga een zittende of liggende pose voor ten minste 3 tot 5 minuten aan (of soms nog langer). Omdat de houdingen zo lang worden aangehouden is er veel tijd en ruimte om waar te nemen wat er in je lijf gebeurt en hierin een soort comfort te vinden door steeds weer een diepere laag los te laten, zowel lichamelijk als geestelijk. De les bestaat tevens uit ademhalingsoefeningen (pranayama), ontspanning en meditatie.

Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en bevrijdende werking. Het is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Yin Yoga is een verademing in het snelle hedendaagse leven met talloze prikkels.

Grondleggers van Yin Yoga zijn Paul Grilley en Sarah Powers.

yinyoga-dedingenlatenkomen