Regelmatig organiseer ik Xtra lange lessen of workshops. Zie de voorbeelden hieronder. Wil je daar graag aan meedoen, hou dan mijn Event pagina in de gaten voor de data of volg mij op facebook.

Yang & Yin XL
Deze lessen bestaat uit twee delen. We beginnen met yang, een dynamische reeks van asanas waarmee we het lichaam opwarmen en de spieren flink aan het werk zetten. De houdingen worden verbonden door ademhaling en zonnegroeten. In het yin gedeelte beoefenen we vooral zittende en liggende asanas en blijven voor langere tijd in deze poses (3-5 minuten). Door de spieren volledig te ontspannen werken de poses op de diepere lichaamsweefsels. Dynamische yoga en Yin vullen elkaar aan in het zuiveren, harmoniseren en in balans brengen van lichaam en geest. Een yogasessie is dé manier om tot jezelf te komen en de energie in en om je heen vrij te laten stromen.

 

“Don’t use your body to get into a pose, use the pose to get into your body” – Bernie Clark

Ashtanga based
Kenmerkend voor Asthanga yoga is het uitvoeren van een vaste serie houdingen, de bekendste serie is de primary serie. Elke pose houd je 5 ademhalingen vast en de houdingen worden aan elkaar verbonden in een flow. Door het gebruik van de Uijay ademhaling (dat zacht ruisende geluid in de keel) en het gebruik van de bhanda’s (lees meer) bouw je een krachtige, meditatieve practice.
In deze lessen gaan we door de zonnegroeten en een afwisselend aantal asanas van de primary serie of de gehele serie.

“Just do your practice, and all is coming” – Pattabhi Jois