Over mij en mettayoga

aandachtgeeftgroeit

Mijn moeder gaf me op mijn 16e mijn eerste yogaboek en zo begaf ik mij onhandig, maar met grote nieuwsgierigheid op het yogapad. Daar stond ik, op mijn kop in het midden van de woonkamer. Vanaf die tijd heb ik altijd een knipperlicht relatie gehad met yoga. Ik zocht mijn matje en het meditatiekussen weer op als het nodig was (vooral in pittige tijden), maar kon het ook helemaal loslaten. Tot ik in Nijmegen ging wonen en daar een inspirerende docente vond, die het vuurtje in mij weer oplaaide. En al gauw kriebelde er meer, ik wilde verdieping. Deze vond ik bij de docentenopleiding van Ron van der Post en vanaf toen is yoga meer geworden dan de bekende yoga houdingen en de meditatie; een manier van leven.

En nu… sta ik zelf voor groepen en dat geeft mij zoveel plezier Ik gun iedereen de positieve kracht van yoga, of je nu gaat voor de fysieke, psychische of spirituele kant er van. Yoga is een grote ontdekkingsreis en ik ben dankbaar als ik jou bij kan staan bij het ontdekken en ontwikkelen van jouw fysieke en innerlijke krachten.

Die ontdekkingsreis is oneindig en ook ik blijf me bezig houden met persoonlijke ontwikkeling en groei. Leren is een doel. Ik leer door workshops te volgen, bijscholing te doen en door de mensen aan wie ik lesgeef. Maar nog het meest leer ik van mijn eigen practice, als ik zelf op het matje sta of op mijn kussen zit. Geen dag is hetzelfde en er is altijd een uitdaging, al is het maar het met liefde kunnen accepteren van dat wat is.

Voor mij is er geen perfecte asana (yogahouding). Jouw lijf is het uitgangspunt en omdat we (gelukkig) allemaal anders zijn, zal elke asana er voor iedereen net een beetje anders uitzien. Ik probeer je in mijn lessen uit te nodigen om te luisteren naar wat jij nodig hebt, door feedback te geven (soms met de nodige humor) en open te staan voor jou vragen.


Opleidingen

2008 Opleiding hatha yoga docent Yogastudie, Ron van der Post www.yogastudie.nl
2010 Bijscholing Brahmrishi Mission, India Swami Yogananda, Ron van der Post
2012 Asthanga workshop Kamal Singh hwww.tattvaayoga.com
2013 Yoga Aplomb Maartje van Hooft www.yoga-opleiding.com
2015 Yin yoga 1 + 2 José de Groot www.yogatreat.eu/nl