Dynamische hatha yoga

Ha-Tha staat voor verbinding tussen zon (actie) en de maan (verinnerlijking) en het doel is je lichaam en ademhaling te leren beheersen. In deze lessen werk je aan kracht, flexibiliteit en de balans tussen inspanning en ontspanning. Er is aandacht voor het lichaam, de ademhaling en de mind. Door de opbouw van de les en de regelmatig terugkerende zonnegroet zul je merken dat je het hele lichaam aan het werk zet. Elke les heeft een thema. Het kan zijn dat de aandacht gericht is op balans, twists of op bijvoorbeeld een bepaald lichaamsgebied of een chakra (link naar uitleg over chakra’s). De les eindigt altijd met een eindontspanning of meditatie van 10-15 minuten.

De les is voor iedereen toegankelijk, je doet de houdingen zo ver als voor jou goed is. Uiteraard geef ik tips voor aanpassingen als je een houding te pittig vindt of te licht. Omdat het dynamische lessen zijn, is een beetje zweet tijdens en een lichte spierpijn na de les geen onbekend verschijnsel.

Dynamische yoga zet je letterlijk in beweging en nodigt uit om goed te luisteren naar jezelf. Door je een uur flink in te spannen en helemaal op te gaan in de beweging, is het daarna heerlijk ontspannen.

practice_dynamischehatha