ZUIVER ZIJN Marokko

Midden in de overweldigende natuur

Op een van de mooiste en meest ongerepte plaatsen ter wereld, in het Atlas gebergte, ligt het retreat centrum Salama Ayurveda. Vanaf de terrassen heb je een schitterend uitzicht over de bergen en de vallei. Overdag geniet je van de rust en het groen van de omgeving. Aan de voet van de heuvel van Salama Ayurveda meandert een riviertje waar je heerlijk aan kunt zitten mijmeren of mediteren. ‘s Avonds waan je je onder de flonkerende sterrenhemel in een sprookje van duizend-en-een nacht. In de bergen rondom kun je schitterend wandelen en het echte lokale leven ervaren. Daar waar de tijd lijkt stil te staan, waar mensen nog echt in contact leven met de natuur. De ZuiverZijn Retreat Marokko is voor mannen en vrouwen.

Een impressie van een ZuiverZijn Retreat dag

7.30 Hatha Yoga
9.00 Ontbijt
10.00 Blok persoonlijke ontwikkeling
13.00 Lunch
14.30 Blok persoonlijke ontwikkeling / vrij
17.30 Yin yoga
19.00 Diner
20.00 Massage

Vanzelfsprekend ben je steeds vrij om de keuze te maken die passen bij jouw behoeften op dat moment. Dag 2 en 6 zijn de middagen vrij. Dag 4 is hele dag vrij, waarbij we wel samen ontbijten.

ZuiverZijn en Verstilling

We beginnen en eindigen de dag met yoga. Na het ontbijt doen we een gezamenlijke ‘check in’ waarin ieder aangeeft waar hij/zij staat en wat je die dag nodig hebt. Hier ontstaat het programma voor het blok persoonlijke ontwikkeling. We gaan samen aan de slag, ieder met zijn/haar eigen proces. We werken met wat zich aandient in het moment. Het thema ZuiverZijn en Verstilling loopt als een rode draad door de week. Wat is voor jou ZuiverZijn? Zuivere gedachten? Zuiver jezelf zijn? Geef je de zuivere jij de ruimte? We zullen regelmatig in stilte zijn en maken een stilte wandeling door de prachtige vallei.

Naast dat de retreat je diepe ontspanning geeft, even weg van alles, tijd om te resetten, ontwikkel je je naar de ‘betere’ versie van jezelf.

Nicolette Verheem is trainer en coach. Zij zit boordevol verdiepings oefeningen, meditaties en creatieve onderzoek methodes.

Stoppen met doen wat niet je bedoeling is en gaan doen wat je echt wilt.

Frank Weijers zal 3 dagdelen met jullie werken met het model uit zijn boek ‘Ruimte’ dat je op heldere, inzichtelijke wijze helpt om stevige stappen te zetten in stoppen met doen wat niet je bedoeling is en gaan doen wat je echt wilt, je passie te leven en lef te hebben om dit ook echt te doen.

In de vrije blokken kan je kiezen voor een massage, coaching, wandeling in de prachtige omgeving of even niets doen.

Zuiver eten

In het restaurant van Salama Ayurveda gaan gezondheid, Marokkaanse traditie, de Ayurvedische visie op voeding en culinair genot samen. Er worden dagelijks overheerlijke vegetarische gerechten uit de Marokkaanse keuken vers bereid. Voor het dagmenu worden uitsluitend de allerbeste seizoensgebonden en biologische producten gebruikt, aangeleverd door biologisch werkende boeren uit de omgeving. Het is altijd een uitgebalanceerd menu, rijk aan smaak en kleur.

Kamers Retreat ZuiverZijn

Salama Ayurveda beschikt over 10 kamers die zijn ingericht naar Marokkaanse Berbertraditie met eigen douche en toilet.  Elke kamer beschikt over twee eenpersoonsbedden die ook samen kunnen worden opgemaakt tot een tweepersoonsbed. De kamers zijn simpel.

Er zijn slechts 5 één persoonskamers beschikbaar. Geef je NU op om je favourite keuze te maken. Het kan zijn als je je opgeeft dat je met iemand een kamer moet delen, meld je aan met 2 personen als je zeker wilt zijn met wie je slaapt. De accommodatie, tegen een heuvel opgebouwd, heeft allerlei terrassen, hoekjes en nisjes om je even terug te trekken.

Excursie op vrije dag

Dag 4 is een vrije dag. Hierbij alvast een paar opties om te doen:

  • IMLIL national park Toubkal. Een mooie 2uur autotocht dwars door de hoge Atlasgebergte tot het dorpje IMLIL, vanaf hier lopen we naar het hoogste bergdorpje Aremd op 2400m hoog waar we kunnen lunchen of thee drinken bij lokale familie. Deze excursie past goed in het kader van rust, stilte, wandelen, natuur en zingeving. Prijs €55 per persoon inclusief lunch.
  • Ourika Vallei,  een excursie van een halve dag naar deze mooie vallei. Een prachtplek voor natuur en zingeving. Prijs  €35 pp

Waar

15 – 22 februari  – National Park Toubkal, 45km Route Oukaïmeden – Marrakech, Maroc

Meer informatie en opgeven via Nicolette Verheem

Event information